top of page
Colourful Pile of Old Books

PÁLYAORI SZÍNPAD

08:30-12:30

MI (MINDEN) LEGYEK, HA NAGY LESZEK? – TERVEZD MEG A JÖVŐDET VELÜNK!, MILESTONE

Színpadon: 8:30-9:15

220613-Lajtos Gabriella_Milestone_Portraits-00403_resize.jpg

LAJTOS GABRIELLA - MILESTONE

Mit jelent a pályaválasztás és az orientáció? Mikor kell elkezdeni tervezni? Válasszam a továbbtanulást, és ha igen, hogyan tudok rá felkészülni? A workshop segítséget nyújt a tanulás tudatosabb megtervezésében, hogyan tudsz döntéseket hozni és bemutatja mi is a pályaorientáció.

MI (MINDEN) LEGYEK, HA NAGY LESZEK? – TERVEZD MEG A JÖVŐDET VELÜNK!, MILESTONE

Színpadon: 9:30-10:15

220613-Lajtos Gabriella_Milestone_Portraits-00403_resize.jpg

LAJTOS GABRIELLA - MILESTONE

Mit jelent a pályaválasztás és az orientáció? Mikor kell elkezdeni tervezni? Válasszam a továbbtanulást, és ha igen, hogyan tudok rá felkészülni? A workshop segítséget nyújt a tanulás tudatosabb megtervezésében, hogyan tudsz döntéseket hozni és bemutatja mi is a pályaorientáció.

A FLOW ELMÉLET ÉS A PÁLYAORIENTÁCIÓ KAPCSOLATA ÉS JELENTŐSÉGE, ENGAME

Színpadon: 10:30-11:15

_DSC6226.jpg

NÁSZTOR PÉTER, ENGAME

Ki volt Csíkszentmihályi Mihály és hogyan vált korunk egyik legelismertebb pszichológusává? Mi az a pozitív pszichológia? Mi a flow elmélet? Miért kapcsolódik szorosan a pályaorientációhoz? Hogyan segíthet a pozitív pszichológia és a flow a pályaorientációban? Hogyan kerülhetünk flow-ba?

A KÜLFÖLDI TOVÁBBTANULÁS LEHETŐSÉGEI, BUKTATÓI ÉS KIHÍVÁSAI

Színpadon: 11:30-12:15

_DSC6226.jpg

NÁSZTOR PÉTER, ENGAME

Melyek a főbb hasonlóságok és különbségek a hazai és a külföldi felsőoktatás között? Milyen lehetőségei vannak egy magyar diáknak, aki külföldön szeretne tanulni? Mik egy sikeres felvételi legfontosabb elemei? Mik a legnagyobb buktatók amikre érdemes odafigyelni? Hogyan vágj bele a felkészülésbe?

LEGYÉL KÖZGAZDÁSZ, MERT A KÖZGAZDÁSZOK MINDENHEZ ÉRTENEK!

ZSIDAY VIKTOR - BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ, BEFEKTETŐ, KÖZGAZDÁSZ

Arról szeretnék beszélni, hogy a közgazdaságtan mennyire fontos, és hogy enélkül sem a múltbeli, sem a jelenkori társadalmi-politikai-történelmi folyamatok nem érthetőek. Ahhoz, hogy eligazodjunk a világban, elengedhetetlen a gazdaság megértése. Szeretném azt is megmutatni, hogy mennyire izgalmas és érdekes a világgazdasági/politikai/társadalmi folyamatok megismerése, és meggyőzni a hallgatóságot, hogy ha ezt a szakmát választják, akkor sosem fognak unatkozni.

Pár szó magamról: Eredetileg fizikus akartam lenni, de a gazdaság iránti érdeklődésem került később előtérbe, mivel úgy láttam, hogy a természet- és társadalomtudomány találkozik a közgazdaságtanban, és mindkettő érdekelt. Később beszippantott a tőzsde világa, aminek eredményeképpen igen gyorsan sok pénzt kerestem, majd elég fiatalon, 1998-ban az orosz válság során mindent el is buktam. Ez nem tántorított el, és elhatároztam, hogy kitanulom a befektetések világát. Később több befektetési alapot kezeltem, illetve 2011-től 2017-ig az általam alapított tőzsdei társaság, a Plotinus Nyrt. elnöke és tulajdonosa is voltam. Jelenleg körülbelül 100 milliárd forintnyi vagyon kezelését végzem.

Zsiday Viktor.png

VÍRUSVADÁSZAT, TEREPTŐL A LABORIG

Lanszki Zsófia.jpg

LANSZKI ZSÓFIA - BIOLÓGUS, VIROLÓGIAI NEMZETI LABORATÓRIUM, PÉCS

Az előadás során betekintést nyerünk
milyen egy vírusvadász expedíció Európában és Ázsiában.  Bemutatásra kerül a terepi laboratórium és annak alkalmazási lehetősége a denevérek és ragadozó emlősök virológiai vizsgálatában. A kapott
eredmények felhasználása a tudományban. A "Disease ecology" irány bemutatása, vagyis az ökológiai ismeretek ötvözése a virológiai vizsgálatokkal, ennek a megközelítésnek a haszna és jelentősége.

Lanszki Zsófia Biológusként végzett a Pécsi Tudományegyetemen. Az egyetem kezdeti éveiben az Ökológiai kutatócsoport tagja volt, ahol Magyarországon élő emlősök ökológiai vizsgálatával foglalkozott. Ezt követően a Virológiai Nemzeti Laboratórium munkatársaként elsajátította a laboratóriumi virológiai ismereteket, így munkája során lehetősége van nem csak az adott vírus megismerésére, hanem azt a gazdaszervezettel együtt komplex szemlélettel vizsgálni. Ezzel a komplex szakmai szemlélettel jelenleg a Járványvizsgálati és Járványmegelőzési Kutatócsoportban végez kutatásokat.

A VILÁG KÖRÜL ÉS AZON IS TÚL

Istvan_Arnocz.jpg

ARNÓCZ ISTVÁN - MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG - FŐTITKÁR, SPACE APPS KFT. ÜGYVEZETŐ

Az űrkutatás átlépett egy új szakaszba. Ma már nem csak nemzeti űrügynökségek végeznek űrtevékenységet. A nagy űripari vállalatok mellett megjelentek a kis, innovatív vállalkozások, melyek új piacokat hódítanak meg. Ez a NewSpace. Hogyan tudunk ebben részt venni Magyarként? Miért fontos ez egyéni és nemzeti szinten?

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetemen szerzett Közlekedésmérnök diplomát. Marketing és Alkalmazott térinformatikai tanulmányokat végzett.

Siposhegyi Zoltán.jpg

SIPOSHEGYI ZOLTÁN - RIPORTER, EURONEWS

Terrortámadástól a pandakölykökig, avagy így tudósítottam körbe a Földet tíz év alatt

Ki ne szeretne titkokat felderíteni? Hírességeket megismerni? És körbeutazni a világot egy mikrofonnal a kezében? A híradós újságírás azonban koránt sem ennyire egyszerű, főleg nem Magyarországon. Sokszor hajnalban indulsz, az esőben vársz egy politikust, aki már rég kislisszolt a hátsó ajtón, majd miután a kocsiját követted, végül arról készítesz anyagot éjszakába nyúlóan, hogy nem válaszolt. Az újságírás mégis az egyik legfontosabb munka. Ha jól működik, a társadalom lelkiismerete, a negyedik hatalmi ág. Ha kíváncsi vagy, hogyan kerültem Mohamed sírjához Ramadankor, egy kormányzati delegációval Szudánba, vagy éppen számos terrortámadás helyszínére, akkor találkozzunk a HiFeszten.

Rólam:
Édesanyám rádiós, édesapám publicista volt. Gondolom az is elég lenne, ha csak ennyit írnék. 5 évesen léptem először közönség elé, akkor a Fővárosi Nagycirkuszban. Azóta több száz önálló verses estet tartottam, felléptem Moszkvától New Yorkig és levezényetem egy csomó sikeres rendezvényt. Ez adta a bátorságot és a kommunikációs készséget. A tudást és a tájékozódni akarást pedig az ELTE politikatudományi szakán szereztem meg. A híradós újságírás legtöbb csínját bínját az M1-nél sajátítottam el, majd néhány kábeltévés vargabetű után az Euronewsnál találtam meg a helyem. Szakterületem a Közel-Kelet, Afrika és a terrorizmus...és persze az utazás.

ÍGY FEDEZTEM FEL KÉT BECSAPÓDÓ KISBOLYGÓT

Sárneczky Krisztián.jpg

SÁRNECZKY KRISZTIÁN - KISBOLYGÓVADÁSZ, HUN-REN CSILLAGÁSZATI ÉS FÖLDTUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT

Egy éven belül két becsapódó kisbolygót is sikerült felfedezni a Mátrában található Piszkéstetői Obszervatóriumból, ami nagy nemzetközi visszhangot váltott ki szakmai körökben, mivel összesen csak hét ilyen égitestet ismer az emberiség. A második külön érdekessége volt, hogy maradványai Normandiában értek földet, ahol számos darabját sikerült megtalálni a meteoritvadászoknak. Az előadás a felfedezések műhelytitkai mellett azt is megmutatja, hogy kitartással és egy kis ügyességgel még egy kis országban is lehet nagy eredményeket elérni.

HOGYAN ÉLHETSZ MEG A VILÁG KÖRBEUTAZÁSÁBÓL?

MAYER MÁRTON - NOMÁD AUTÓSTOPPOS

Foglalkozása szerint outdoor túravezető és felderítő, járja a világ kevéssé ismert helyeit és útvonalakat állít össze a Bajkál tó jegére, Észak-Afrika sivatagaiba, vagy éppen Indonézia vulkánjaira. Nomád stopposként saját, és más országok határait is feszegette – ami nem egyszer vezetett börtönben töltött éjszakákhoz...

Mayer MÁRTON.jpg

INNOVÁCIÓ ÉS A NAGYVÁLLALAT  - JÖVŐÁLLÓ ÖTLETEK

Csák Máté_edited_edited.jpg

CSÁK MÁTÉ - INNOVATION LEAD, PWC

Mit jelent ma az innováció? Hogyan lehet egy multi innovatív?

COVINUSOS LESZEK!
BEMUTATKOZIK A CORVINUS EGYETEM

Önazonos kommunikáció, ami átüti a zajt!

A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM BEMUTATKOZÓ ELŐADÁSA

Az előadás célja az egyetemünk alapképzéseinek átfogó bemutatása. Részletesen ismertetjük a frissen megújult felvételi pontrendszer működését, hogy segítsünk eligazodni a felvételi folyamatban. Emellett kitérünk nemzetközi lehetőségeinkre, bemutatva azokat a programokat és kezdeményezéseket, amelyek segítik a hallgatókat a globális tapasztalatok megszerzésében. Az akkreditációk fontosságáról is beszélünk, és bemutatjuk, hogyan segítik az egyetemünket a minőségi oktatás és a nemzetközi elismertség terén. Végül, megismerhetik a diákélet izgalmas lehetőségeit és az egyetemi közösség fontosságát, ami hozzájárul a hallgatók teljes fejlődéséhez.

ÍGY VÁLTOZIK A FELVÉTELI RENDSZER 2024-TŐL

Tanári színpad

DR. SZÁNTÓ RICHÁRD - CORVINUS

Szántó Richárd.JPG
bottom of page