top of page
Streamers

2. IDŐSÁV

9:45-10:15

2. idősáv: Welcome

KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS

Tomaj Zsófi_edited.jpg

TOMAJ ZSÓFI

fenntarthatósági tanácsadó

Ma már fenntarthatósággal foglalkozom, de a tanulmányaimat még azzal a céllal kezdtem meg, hogy diplomata lehessek. A Közgázon végeztem (mai nevén Corvinus), nemzetközi kapcsolat szakon. Szakmai karrierem első felét a Külügyminisztériumban töltöttem, ahol az évek alatt haladtam előre a szakmai ranglétráj. New Yorkban, a magyar ENSZ képviseleten voltam kiküldetésen 5 éven keresztül, amikor a fenntarthatóság bekerült a szakmai életembe. Ebben az időszakban tárgyalták és szövegezték ugyanis az ENSZ fenntartható fejlődési céljait (SDG.k). Két évig volt szerencsém a célokon dolgozni. Ezt megpecsélte a szakmai pályám és karrierváltó lettem. Ma főleg vállalatokat támogatok a fenntarthatósági útjukon, mert szerintem ők tudnak nagy hatással lenne a fenntartható jövőnkre.

Lévai Gábor.JPG

LÉVAI GÁBOR

a Scale Impact - az első magyar B Corp - és a GREEN BRANDS CEE társalapítója

A bankszektorban eltöltött 20 évet követően hosszú távú vállalati-nonprofit együttműködések megvalósításával, és nonprofit szervezetek kapacitásfejlesztésével foglalkozik. Abban hisz és azért dolgozik, hogy a jelen társadalmi és környezeti problémái széleskörű, szektorokon és országhatárokon átívelő együttműködésekkel, a vállalatok és a nonprofitok közötti összehangolt munkamegosztással csökkenjenek.

Posta Donát_edited.jpg

POSTA DONÁT

SMAPP LAB alapitoja és CEO-ja

ELTE-s hallgatóként indította el 2019-ben az AgTech SMAPP LAB nevű startup cégét, amely azóta két körben szerzett kockázati tőke befektetést, második körben a szilícium-völgyi SVG Ventures THRIVE-tól. Emellett a Budapest Innovation Group alapítója, illetve bekerült a Forbes "30 sikeres magyar 30 alatt" listájába is.

2. idősáv: Team Members

WIZZ AIR KULISSZATITKOK
– MINDEN AMIT EDDIG NEM MERTÉL MEGKÉRDEZNI

ELŐADÁS

Tudj meg mindent a Wizz Air kulisszatitkairól, ismerd meg a légiközlekedést testközelből, tedd fel a WIZZ képviselőinek azokat a kérdéseket, amikre mindig is kerested a választ. Két légiutas kísérő és a légitársaság kommunikációs vezetője minden kérdésre válaszolni fog. Nincs tabu téma.

RADÓ ANDRÁS

Senior Manager, Corporate Communications, Wizz Air

Több, mint egy évtizede nagyvállalatok kommunikációjával foglalkozom. Belső kommunikációs auditokkal kezdtem, majd egy nemzetközi cég regionális belső kommunikációját fejlesztettem. Évekig több tucat piacért felelős szóvivőként képviseltem a Wizz Air, vezettem a stewardess toborzást, jelenleg pedig az összes WIZZ piac sajtókapcsolatáért felelek. Minden helyzetben az őszinte, nyílt és egyértelmű kommunikáció híve vagyok.
A kommunikáció nem csodafegyver, de nagyon sok kellemetlen helyzetet meg lehet előzni megfelelő kommunikációval, és sok krízis hatását lehet jelentősen csökkenteni, ha a megfelelő helyen, a megfelelő üzeneteket közvetítjük.

Andras Rado_edited.jpg
2. idősáv: Team Members

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÚJ FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL

ELŐADÁS

2024 szeptemberében már egy új rendszer szerint számítják az egyetemi felvételi pontszámokat Magyarországon! De mik ennek az alapja, hogyan alakulnak át az érettségi pontok, milyen többletpontokat (intézményi pontokat) kaphatnak, akik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre felvételiznek? Ezekre a kérdésekre ad választ Dr. Bihari Péter, a BME oktatási rektorhelyettese.

Bihari_Peter_BME_rektorhelyettes_edited.jpg

DR. BIHARI PÉTER OKTATÁSI REKTORHELYETTES

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2. idősáv: Team Members

A KÜLFÖLDI TOVÁBBTANULÁS LEHETŐSÉGEI,
FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEI

ELŐADÁS

Milyen lehetőségei vannak egy magyar diáknak, aki külföldön szeretne tanulni? Melyik országokban, milyen egyetemeken tanulnak tovább a legtöbben? Mik a sikeres felvételi legfontosabb elemei? Hogyan vágj bele a felkészülésbe?

Nádas-Rita-2_edited.jpg

NÁDAS RITA OKTATÁSVEZETŐ

Engame Akadémia

Az előadást Nádas Rita, az Engame Akadémia Oktatási vezetője tartja. Rita pedagógia (University of Cambridge), pszichológia és Amerikanisztika (ELTE) szakokon végzett, a Trinity College (USA) ösztöndíjasa volt, évekig Amszterdamban is élt. 2014 óta dolgozik oktatásmenedzsment és külföldi továbbtanulási tanácsadás területeken.

2. idősáv: Team Members

DIÁKPROJEKTEK ÉS PÁLYAEDUKÁCIÓ: KIHÍVÁSOK ÉS LEHETŐSÉGEK

TANÁRI SZÍNPAD

Milyen kihívásokkal küzd napjainkban az életút-támogató pályaorientáció a gimnáziumokban? Milyen jó gyakorlatok, új megoldások születnek az önismeret, a pályaismeret és a releváns kompetenciák fejlesztése terén? Mire jó egy diákprojekt, és hogyan segítheti a pályaedukációt? Miként lehetnek a tanulók már ma is részesei egy projektnek? Mit üzent John Dewey, amikor azt mondta, hogy „az oktatás nem az életre való felkészítés; az oktatás maga az élet”? Felkért előadónk nemzetközi tapasztalatú projektmenedzser vállalkozó és pályaedukációval foglalkozó oktatáskutató, a Diákprojektverseny alapítója. (PROJECON Projekt Tanácsadó Kft., Magyar Pedagógiai Társaság Projektpedagógiai Szakosztály)

DR. PÁLVÖLGYI LAJOS

PROJECON Projekt Tanácsadó Kft., Magyar Pedagógiai Társaság Pályaorientációs Szakosztály

Felkért előadónk nemzetközi tapasztalatú projektmenedzser vállalkozó és pályaedukációval foglalkozó oktatáskutató, a Középiskolai Diákprojektverseny alapítója. (PROJECON Projekt Tanácsadó Kft., Magyar Pedagógiai Társaság Projektpedagógiai Szakosztály)

Pálvölgyi Lajos_edited.jpg
2. idősáv: Team Members
bottom of page