top of page
Streamers

1. IDŐSÁV

09:00-09:30

1. idősáv: Welcome

MIÉRT TANULJUNK FILOZÓFIÁT? ÉS MENNYIT KERESHETEK VELE?

ELŐADÁS

Az előadás egyrészt azt próbálja megvilágítani, mi a filozófia, milyen kérdésekre keres válaszokat, és eközben milyen módszereket alkalmaz. Kitérünk a filozófia tudományhoz, művészethez, valláshoz és politikához való viszonyára. Szó lesz arról, mit jelent és milyen képességeket és tudást nyújt a filozófia egyetemi tanulmányozása, illetve mire jó a filozófiai végzettség.

DR. OLAY CSABA

ELTE BTK Filozófiai Intézet, Újkori és Jelenkori Filozófia Tanszék tanszékvezető

Filozófiát, matematikát és fizikát tanultam a budapesti ELTE-n és Tübingenben.

Olay Csaba.jpg
1. idősáv: Team Members

CHIPFEJLESZTÉSI REJTELMEK

INTERJÚ

LESTÁK MÁTÉ
ALKALMAZÁSFEJLESZTÕ KUTATÓ, FIZIKUS 

Semilab Félvezető Fizikai Laboratórium Zrt.

Londonban szerzett anyagtudományi Bsc és atomenergetikai Meng diplomámat követõen kezdetben egy német nukleáris biztonság kutató központban szereztem szakmai tapasztalatot. Ezek után itthon szerettem volna folytatni a pályafutásom így a piaci lehetõségeket felmérve, elhelyezkedtem a felvezetõ iparban a Semilabnál. Az itt töltött éveim alatt volt lehetõségem az ipar jónéhány vezetõ cégével együttmûködni és mélyebb rálátást szerezni ennek a stratégiai fontosságú iparágnak egy-egy apró szegmensére.

Lesták Máté_edited.jpg
1. idősáv: Team Members

MI A MARKETING TITKA?

ELŐADÁS

Sommer Ádám_edited.jpg

SOMMER ÁDÁM - MARKETING, PR ÉS E-COMMERCE IGAZGATÓ, PRAKTIKER

Már több mint 20 éve "hűséges marketing dzsungelharcos"

1. idősáv: Team Members

ÜGYVÉDEK, BŰNÜGYEK, BÍRÓSÁGI TÁRGYALÓTERMEK
- ÉS AMI MÖGÖTTÜK VAN

ELŐADÁS

Beszélgetés a jogról, jogászokról az egyetemtől a bírósági tárgyalótermekig. A filmek, a valóság és a mindennapok egy bűnügyi védő szemével. Vágj közbe, kérdezz bármit! Mert nem arról szeretnék beszélni, ami szerintem fontos, hanem arról, ami szerinted az.

Fulop_Tamas_ugyved_1_edited.jpg

DR. FÜLÖP TAMÁS, ÜGYVÉD, BŰNÜGYI VÉDŐ

A Szegedi Egyetemen végzett jogászként, közben elvégezte a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szakközgazda szakát is. Pályája elejétől büntetőjoggal foglalkozik, sok országos érdeklődést kiváltó ügyben volt védő. Jogi szakvizsga vizsgáztató és részt vesz az ügyvédjelöltek képzésében is.

1. idősáv: Team Members

ÓCEÁN ÁTKELÉSTŐL A DÉLI SARKIG

ELŐADÁS

Rakonczay Gábor.jpg

RAKONCZAY GÁBOR
EXTRÉM SPORTOLÓ, TÖBBSZÖRÖS GUINNESS VILÁGREKORDER, ÓCEÁN-ÁTSZELŐ MAGYAR EVEZŐS ÉS KENUS

Rakonczay Gábor extrém sportoló, kétszeres Guinness világrekorder és többszörös magyar rekorder. Hatszoros óceánátkelő hajós, az amerikai Év Kalandja Díj és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosa.
Az első magyar páros óceán átevező csapat tagja és a világon az egyetlen ember, aki átkenuzott egy óceánon.
Ultrafutó világbajnok, aki rendszeresen több száz kilométeres futásokat teljesít. Kétszer átkelt Grönlandon és egy 44 napos expedícióval elérte a Déli-sarkot. 5 könyv szerzője és eddig 5 országban, több mint 250 ezer ember hallotta célmegvalósítással kapcsolatos előadásait.

1. idősáv: Team Members

FEKTESS A JÖVŐDBE! A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYOK OKOS FINANSZÍROZÁSA

ELŐADÁS

Ha feltesszük a kérdést a végzős középiskolásoknak, hogy foglalkoztak-e majdani tanulmányaik finanszírozásával, tízből átlagosan csak hárman válaszolják, hogy igen, és ők is leginkább csak az albérleti áraknak és az önköltségnek néznek utána.
Rendben van ez az arány, és valóban ennyire egyszerű a képlet? Természetesen mindkét kérdésre nem a válasz.
Egy interaktív találkozásos keretében térképezzük fel együtt a várható kiadásokat és a rendelkezésre álló forráslehetőségeket.
Legyen a továbbtanulás anyagi értelemben is jól előkészítve!

Márkus Attila_edited.jpg

MÁRKUS ATTILA
FELSŐOKTATÁSI SZAKÉRTŐ

Diákhitel Központ Zrt.

A pályámat anno - tanári végzettséggel - a felsőoktatásban tanügyigazgatási területen kezdtem. Itt többek között a hallgatói pénzügyekkel kapcsolatos feladatok is a munkám részét képezték. Az első diákhiteles ügyfelek egyikeként, munkakörömnek köszönhetően így egy másik oldalról is hamar megismerhettem a diákhitelezést. 2009-től vagyok a Diákhitel Központ csapatának tagja. Működési területem kedvenc része a pénzügyi tudatosság fejlesztése. Időközben kutatási és innovációs menedzseri végzettségre is szert tettem. Munkám tükrében a végzettségeimet nem pályamódosításként élem meg, mindegyik jelentős mértékben segíti a tevékenységemet.

1. idősáv: Team Members
bottom of page