top of page
Streamers

6. IDŐSÁV

12:45-13:15

VÁLLALKOZÁS, MINT ÉLETÚT: FEDEZD FEL A SAJÁT UTADAT!

INTERJÚ

BALOGH PETYA

Angyalbefektető

Balogh Petya első cége, a PDAmill Kft., Pocket PC és egyéb PDA-eszközökre fejlesztett játékokat és egyéb alkalmazásokat. Az okostelefonok megjelenése előtt nemzetközileg az egyik legelismertebb játékcég voltak. Később az NNG társalapítója, CTO-ja, ügyvezetője, vezérigazgatója lett, de eladta üzletrészét, majd a vezérigazgatói székből is távozott.
Közel 10 éve foglalkozik angyalbefektetésekkel, az ország egyik legaktívabb startup befektetője, a Cápák között egyik Cápája.
Cégével, a STRT Holding Nyrt.-vel (ejtsd: START) ma már számos sikeres startup mögött áll, és szenvedéllyel hajtja előre az új ötleteket. Üzleti tapasztalata és mentoráló képességei révén segít az új vállalkozásoknak kiteljesedni. Közben Önmagát és saját cégét is folyamatosan építi. Az innováció és a fenntarthatóság elkötelezett híve, és mindig keresi azokat a projekteket, amelyek hozzájárulnak a társadalom és a környezet fejlődéséhez.

Capak_2evad_BaloghPeter_1170x.jpg

"Vállalkozás, mint Életút: Fedezd fel a saját utadat!" című előadásunk egy izgalmas utazásra hív titeket, ahol megtudhatjátok, hogyan válhat egy ötlet valósággá a vállalkozói világban. Ezen az úton felfedezzük, hogy a vállalkozás nem csak üzleti kaland, hanem egy olyan életforma is, ahol a kreativitás, kitartás és az innováció képes meghatározni a jövőtöket.

AZ EGYENES ÚT ILLÚZIÓJA

INTERJÚ

Érdekel a pszichológus szakma? Mégis milyen utak vezet(het)nek odáig és ott mit találhatsz?

Ismerd meg, miként dolgoznak a pszichológusok.

SZILI M. HANNA - PSZICHOLÓGUS, MŰVÉSZETTERAPEUTA

Szili M. Hanna vagyok, pszichológus, művészetterapeuta.  A munkámban azt szeretem az egyik legjobban, hogy mennyi különféle élethelyzettel, embercsoporttal, társadalmi valósággal találkozom. Fontosnak tartom, hogy egy pszichológus ne csak pszichológus, hanem kicsit társadalomtudós, filozófus, akár művész, de elsősorban autentikusan önmaga is legyen.
 

Az ELTE PPK Tanácsadás és Iskolapszichológia szakán befejezett tanulmányaimat követően négy évig a szociális szférában dolgoztam idős, demens betegekkel, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel és családokkal, illetve pszichiátriai betegekkel. Jelenleg magánpraxisban dolgozom, elsősorban fiatal felnőttekkel valamint az ELTE BTK külföldi hallgatóinak pszichológiai támogatásában is részt veszek mind egyéni tanácsadás, mind csoportok keretein belül.
Frissen indul zeneterápiás csoportunk az Uzsoki kórház onkológiai betegei számára.
Jelenleg Ökopszichológiai tanácsadónak tanulok.

MÁTAI TAMÁS PSZICHOLÓGUS, KÖZGAZDÁSZ

Szili M. Hanna.jpg

Mátai Tamás pszichológus vagyok, tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetemen végeztem (2012, MA), ahol azóta óraadóként mentálhigiéné szakos hallgatókat tanítok. Korábban közgazdászként (2005, Budapesti Corvinus Egyetem, MSc) a versenyszférában dolgoztam, 7 évig data scientistként. Ezzel párhuzamosan egy telefonos lelkisegély szolgálatnál önkénteskedtem, ahol később, másokkal együtt kialakítottunk egy elsősorban LMBTQ személyeknek és családtagjaiknak szóló személyes segítő szolgálatot. Jelenleg pszichológiai tanácsadással foglalkozom, a hozzám fordulók a klinikai szintet el nem érő szorongásos állapotokkal, hangulatzavarokkal, kisebbségi stresszel és krízishelyzetekkel küzdenek.

Mátai Tamás.jpg
STRATÉGIAI TANÁCSADÁS AZ ENERGIAIPARBAN:
FÉLÚTON A MÉRNÖKI ÉS A KÖZGAZDASÁGI PÁLYA KÖZÖTT

ELŐADÁS

Az energiaágazat igazán férfiközpontú világát is bemutatva megismerheted, hogy a fenntarthatóság és az ESG kritériumok (környezetileg és társadalmilag felelős vállalatirányítás) szerepének emelkedése mellett mik motiválják,
hogy nőként csúcsvezető legyen.

Beck Zsófia.jpg

BECK ZSÓFIA - Boston Consulting Group (BCG), Managing Director and Partner

A BME műszaki menedzser és közgáz szakok, ill. a profi vízilabda után egyből stratégiai tanácsadással kezdtem foglalkozni, először az amerikai Accenture, majd 5 évvel később a szintén amerikai BCG kötelékében (itt már több, mint 12 éve). Gyakorlatilag első pillanattól kezdve energiaiparral foglalkoztam, nagy szerelem lett már egyből az első projekt alatt – ami azóta is kitart. Mostanra a BCG energiaipari, ill. climate&sustainability iparágait vezetem régiós szinten (CEE-SEE), de azért folyamatosan vannak projektjeim a régión kívül is (EMESA, APAC, NA). A legnagyobb kihívás talán egyszerre megpróbálni helytállni a munkámban és egy fantasztikus 8 éves kislány anyukájaként is – bár ez Nektek valószínűleg még messze van.

MIT CSINÁL EGY KIBERVÉDŐ?

INTERJÚ

A kiberbiztonság napjainkban a nagyvállalatokon és kormányzati szervezeteken kívül minden vállalkozásnak kiemelt figyelmet szükséges szentelni az online fenyegetéseknek és kibertámadások elleni védelemnek. A mindennapi digitális környezetben az adataink, pénzügyeink és üzleti folyamataink sebezhetőek a kiberbűnözők számára.
Ismerd meg a kibervédelem terepét, hogy lehet akár belőled is kibervédő.

Marsi Tamás.jpg

MARSI TAMÁS

Nemzeti Kibervédelmi Intézet, Nemzetbiztonsági Szakszolgálat

Családi „nyomásra” végeztem vegyészmérnökként, pedig eredetileg vagy fizikus, vagy pszichológus, vagy zenész akartam lenni, de leginkább mindhárom egyszerre. Úgy hiszem, hogy minden választás jó választássá válik az életünkben, amennyiben úgy döntünk, hogy azt teljes elkötelezettséggel éljük meg. Ez az elköteleződés előbb vagy utóbb elvezet a saját utunkhoz…

PÁLYAORIENTÁCIÓ AZ MCC KÖZÉPISKOLÁS PROGRAMJÁBAN

ELŐADÁS

Az MCC Középiskolás Programjának bemutatója során ismertetjük az országban azt az egyedülálló társadalomtudományi képzést, amelyet olyan 9-től 12. évfolyamos, motivált fiatalok számára ajánlunk, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, közéleti eseményei iránt.
A félórás előadás során megtudhatod, mit jelent egy Veled egykorúakból álló, inspiráló közösség tagjának lenni, miközben saját érdeklődésednek megfelelően választhatsz szakmai programjaink, előadásaink és kirándulásaink sokaságából!

ZSIGA KAROLA BUDAPESTI RÉGIÓVEZETŐ

MCC Középiskolás Program

2019 óta dolgozok a Középiskolás Programban, több évig Kolozsváron, jelenleg pedig Budapesten dolgozok azért, hogy diákjaink számára minőségi szakmai programokat nyújtsak.
Kommunikációt, közkapcsolatokat és reklámot tanultam a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen, több évig ifjúsági rendezvényeket szerveztem, online kommunikációval és kampányszervezéssel is foglalkoztam. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok a kiválasztott tanulmányok mellett sok mindenben betekintést nyerjenek, hiszen a sokszínű tapasztalatszerzés előnyt jelent a munkaerőpiacon.

Zsiga Karola MCC.jpeg

KISS BALÁZS BUDAPESTI RÉGIÓKOORDINÁTOR

MCC Középiskolás Program

Történelem-latin szakos tanárként végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. 4,5 évig egy budapesti sportgimnázium pedagógusa lehettem. Láttam és tapasztaltam, hogy egy-egy siker mögött mennyi munka, erőfeszítés és olykor lemondás áll. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy leendő olimpikonok szárnybontogatásainak lehettem szemtanúja.
2022 májusában csatlakoztam a Középiskolás Programhoz. Számomra az MCC a lehetőségek tárháza. Nagyon jó érzés egy virulens tehetséggondozó programban részt venni, ahol világra nyitott és nagy ambíciókkal rendelkező fiatalok között dolgozhatok nap mint nap.

Kiss Balázs MCC.jpeg

A MÉRNÖKVILÁG PANDASZEMMEL

ELŐADÁS

Egy utazásra hívunk benneteket a mérnöki pálya izgalmas világába. Az előadás során megismerhetsz néhány vicces és inspiráló történetet, és kiderül, hogy mérnökként hogyan járhatod be a világot. Az Instructure példáján át megtudhatod, hogyan dolgoznak azok a szoftverfejlesztő mérnökök, akik minden percben sokmillió diák élményét teszik színessé és interaktívvá a Canvas-on keresztül.
De nem csak erről lesz szó! Találkozhatsz a világ legkedvesebb pandájával és megtudhatod, mi történik, ha egy vidám tacskó betéved egy Hawaii partyra.

KERCSÓ JÓZSEF ENGINEERING MANAGER

Instructure Hungary Kft.

A Temesvári Nyugati Egyetemen szereztem szoftvermérnöki és tanári diplomát. Fejlesztőként kezdtem a pályafutásomat, később projektmenedzser, majd csapatvezető lettem. Jelenleg is csapatvezetőként dolgozom az Instructure Hungary Kft-nél.

kercso jozsef.jpg

IPAR 4.0 TECHNOLÓGIAI KÖZPONT

A személyes látogatás során az érdeklődők egy rövid bemutatót kapnak a digitalizációs megoldásokról működés közben, az innovatí kutatás-fejlesztési központot kiscsoportban körbejárva.

 

A BME ipar 4.0 Technológiai Központ egy olyan innovatív kutatás-fejlesztési központ, amely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) keretein belül működik, és fő tevékenységi területei a digitalizáció, valamint az ipar 4.0 technológiák és alkalmazások kutatása, fejlesztése és bemutatása.

A központ célja, hogy segítse a hazai vállalkozásokat az ipar 4.0 technológiák hatékonyabb alkalmazásában, ezáltal a versenyképesség javításában.

 

A BME I. épületében 250m2-en található központban több mint 20 ipar4 mintaalkalmazás tekinthető meg működés közben, szemléltetve az ipari digitalizációban rejlő lehetőségeket.
Egyrészt egyetemi tanszékek által alap ipar4 technológiákból összeállított, ipari problémákra megoldást adó, működő makettek, másrészt ipari partnerek által biztosított, már a gyakorlatban is bizonyított,
meg is vásárolható ipar4 megoldások és termékek.

BME_sc1.jpg
BME_sc2.JPG
BME_sc3_edited.jpg

STRESSZ ÉS SZORONGÁS - LÁTHATATLAN GYILKOSOK FOGSÁGÁBAN

TANÁRI SZÍNPAD

A stressznek és a szorongásnak nincs kívül nyoma, - hisszük azt, naivan. Nem pofon, nem lilul be tőle az arc, de megeszi az immunrendszert, kihullik tőle a hajunk, tönkreteszi az emésztést, az alvást, a szociális életet, és még megannyi más területet. De van rá ellenszer? Milyen terápiás módszerekkel küzdhetünk meg a démonokkal? Hogyan lehetne az életünk egy merő görcs helyett vidám, boldog, és szép hely?

Bihari Viktória.jpg

BIHARI VIKI

önismereti tréner, mediátor, facilitátor, író

bottom of page