top of page
Streamers

4. IDŐSÁV

11:15-11:45

HA A SZENVEDÉLYED ODÁIG VEZET, HOGY HUSZONÉVESEN TE ALAKÍTOD EGY FŐVÁROS KÖZLEKEDÉSÉT

INTERJÚ

A beszélgetés során megismerheted, hogy egy kisgyerekkori játék miként határoz meg egy életpályáját, kezdve egy közlekedési egyesület alapításától a közlekedésért felelős államtitkárságig.
Milyennek képzeled egy munkanapját? Szerinted mennyire tervezhető a közlekedés települési és országos szinten?

Vitézy Dávid-letöltés.jpg

VITÉZY DÁVID KÖZGAZDÁSZ,
KÖZLEKEDÉSI ÉS VÁROS-MOBILITÁSI SZAKÉRTŐ

Közgazdász, közlekedési és város-mobilitási szakértő, korábban ő volt a BKK és BFK vezérigazgatója, valamint a közlekedésért felelős államtitkárja is.

Dávid 2000-ben, 15 évesen a Városi és elővárosi Közlekedési Egyesület alapító tagja volt, már kiskorától szenvedélye volt a budapesti közlekedés rendszer.

TE BELEVÁGNÁL? - NEM AKARTAM FELNŐNI,
ÍGY LETTEM HÁT GYERMEKSEBÉSZ

ELŐADÁS

Hitvallásom, hogy én nem a beteggel foglalkozom, hanem a gyermekkel. Igyekszem betartani A kis herceg örökérvényű mondását:
„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.” Azt vallom, hogy az a legjobb baleset, ami meg sem történik.
Az a legkönnyebb betegség, amin nem kell átesni. Nagy hangsúlyt fektetek a megelőzésre és az egészséges, biztonságos életvitel népszerűsítésére! Mert a gyermek nem kicsi felnőtt, de megérdemli a nem kicsi tiszteletet és szeretetet!

DR. KŐNIG RÓBERT GYERMEKSEBÉSZ

Kőnig Róbert vagyok, mentőtiszt, szak-influenszer, gyermeksebész. Gyermekek általános sebészeti, urológiai betegségeivel, baleseti sérüléseivel, bőrgyógyászati beavatkozásokkal és ezek társbetegségeivel foglalkozom. Üzemeltetek Facebook, YouTube és Instagram csatornát testünk és az egészségügyi ellátás megismerésének és népszerűsítésének céljából.

Kőnig Róbert_edited.jpg

TE HOGYAN JÁRULSZ HOZZÁ A VÁLLALATI FENNTARTHATÓSÁGHOZ?

ELŐADÁS

Mit jelent, hogy ‘fenntartható vállalat’ és mik a mozgatórugók a mozgalom mögött? Mi a fenntarthatóság szerepe a munkaerőpiacon:

mik az igények a vállalati oldalról és a munkavállalói oldalról? Milyen szakmai lehetőségek vannak és lesznek a fenntarthatóság témájában? Mit tanuljak, ha fenntarthatósággal akarok foglalkozni?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kapsz válaszokat az előadás során.

Pákozdi Sándor_ASR_ESG_edited.jpg

PÁKOZDI SÁNDOR

PWC Magyarország

A nemzetközi jogi pályámat a pénzügyi területre cseréltem, de a munkám során mindkettőt kamatoztatom.
Több mint 10 év angliai tanulmányt és szakmai kihívást követően tértem vissza Magyarországra, hogy egy fenntarthatósággal foglalkozó start-up fejlesztésében vegyek részt.
Jelenleg ESG tanácsadással és oktatással támogatom a hazai és nemzetközi nagyvállalatok fenntarthatósági törekvéseit.

ÚT A MUNKA VILÁGÁBA - AZ ÖNKÉNTESSÉGRŐL

ELŐADÁS

Az önkéntesség szexi! - mondja a mottónk, és emellett az egy évtizedre visszanyúló tapasztalatunk. Nem csak azért szexi, mert segíteni egy nagyon különleges dolog, hanem mert annyi lehetőség rejlik benne, amennyire elsőre nem is gondolnál!
Jó hangulatban számtalan új dolgot tanulhatsz, új területeken próbálhatod ki magad, és olyan tapasztalatokat és kapcsolatokat szerezhetsz, amik meghatározóak lehetnek a jövődben! Az önkéntesség megadja a teret és a lehetőséget a fejlődésre, az új kapcsolatokra, barátságokra és esélyt, hogy életre szóló élményeket szerezz! 

         A Fesztivál Önkéntes Központnál önkéntes programokat szervezünk Magyarország legnagyobb zenei rendezvényeire,
fesztiválokra és koncertekre egyaránt. Számtalan alkalommal láttunk olyan életutakat, amikor az önkénteseink a pozíciójuknak köszönhetően találták meg a későbbi munkahelyüket. 

NAGY RÉKA ÜGYVEZETŐ

Fesztivál Önkéntes Központ Nonprofit Kft.

Nagy Réka a Fesztivál Önkéntes Központ ügyvezetője, aki 12 éve vezeti az önkéntes programot. Eredetileg szociológusként végzett, nem sokkal ezután került kapcsolatba az önkéntesprogrammal. Jelenleg az Önkéntes Szemle szerkesztőjeként vesz részt a társadalomtudományok világában, emelett pedig mindennapjait a fesztivál önkéntesek kötik le.

Nagy Réka_edited.jpg

MINDENT A CORVINUSRÓL

ELŐADÁS

Szeretnéd a lehető legtöbbet megtudni Magyarország vezető gazdaság- és társadalomtudományi egyeteméről? Ha érdekelnek képzéseink, a felvételi rendszer, ösztöndíjaink, kollégiumaink, nemzetközi lehetőségeink és a pezsgő diákélet, akkor gyere, és hallgasd meg előadásunkat, tedd fel kérdéseidet, és mindenre választ kapsz!

HEGEDŰS LÁSZLÓ

Corvinus pénzügy és számvitel szakos nagykövet

Corvinus Egyetem

Hegedűs László_edited.jpg

A TELJESÍTMÉNY A KEMÉNY MUNKA EREDMÉNYE

ELŐADÁS

Havasi Gergő Leventével (alvásnagykövet, hétszeres magyar bajnok kajakos),
a Ninja Warrior Hungary résztvevőjével közösen mutatják meg a kitartás erejét.

PÓDA TAMÁS

Póda Tamás 2017 óta vezeti a SYNLAB Hungary kereskedelmi és marketing csapatát.
Tanulmányait erősáramú villamosmérnökként végezte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az egyetem elvégzése óta az egészségügyhöz kapcsolódó területen dolgozik, 2008-tól egészségügyi rendszerek értékesítésével, telepítésével és az ehhez szükséges oktatásokkal foglalkozott. 2012-ben csatlakozott a GE Healthcare csapatához, ahol feladatai közé tartozott az LCS portfólió (aneszteziológiai, légzőszervi, monitorozási megoldások, diagnosztikai kardiológia, anyatejes csecsemőgondozás, fogyóeszközök és kiegészítők, valamint egészségügyi informatika) horvátországi, szlovéniai és magyarországi értékesítési csatornáinak vezetése, ehhez tartozó tevékenységek fejlesztése, végrehajtása. Fontos feladatának tekinti az egészségmegőrzés minél szélesebb körű megismertetését, melyhez pályája minden állomásán megbízható, kiemelt minőségű eszközöket és szolgáltatásokat kínál.

Póda Tamás.png

IPAR 4.0 TECHNOLÓGIAI KÖZPONT

A személyes látogatás során az érdeklődők egy rövid bemutatót kapnak a digitalizációs megoldásokról működés közben, az innovatí kutatás-fejlesztési központot kiscsoportban körbejárva.

 

A BME ipar 4.0 Technológiai Központ egy olyan innovatív kutatás-fejlesztési központ, amely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) keretein belül működik, és fő tevékenységi területei a digitalizáció, valamint az ipar 4.0 technológiák és alkalmazások kutatása, fejlesztése és bemutatása.

A központ célja, hogy segítse a hazai vállalkozásokat az ipar 4.0 technológiák hatékonyabb alkalmazásában, ezáltal a versenyképesség javításában.

 

A BME I. épületében 250m2-en található központban több mint 20 ipar4 mintaalkalmazás tekinthető meg működés közben, szemléltetve az ipari digitalizációban rejlő lehetőségeket.
Egyrészt egyetemi tanszékek által alap ipar4 technológiákból összeállított, ipari problémákra megoldást adó, működő makettek, másrészt ipari partnerek által biztosított, már a gyakorlatban is bizonyított,
meg is vásárolható ipar4 megoldások és termékek.

BME_sc1.jpg
BME_sc2.JPG
BME_sc3_edited.jpg

KÉSZÜLJÜNK KÉSZSÉGFEJLESZTÉSSEL A MUNKAPIAC VÁLTOZÁSAIRA!

TANÁRI SZÍNPAD

A workshopon arról lesz szó, hogy mit gondolnak a tanárok a munka jövőjéről, melyek azok a szakmák, amelyek el fognak tűnni és melyek azok, amelyek előreláthatóan még jó darabig velünk maradnak. Ehhez kapcsolódóan gyűjtünk majd készségeket, amelyekre szerintünk mindenképpen szüksége van, illetve lesz a mostani középiskolásoknak. Említünk majd olyan oktatási megközelítéseket és módszertanokat is, amelyek támogatni képesek ezen készségek minél magabiztosabb elsajátítását.

VÍGH VIKTÓRIA PEDAGÓGIAI VEZETŐ

Engame Akadémia

Az ELTE kommunikáció és médiatudomány (MA), illetve a Semmelweis Egyetem rekreációszervezés és egészségfejlesztés (BSc) elvégzése után újságíróként kezdtem el dolgozni, de pár év tapasztalat elég volt ahhoz, hogy felismerjem, máshol van a helyem. Már az egyetem alatt résztvettem és képződtem a nem formális oktatás terén, így adta magát, hogy efelé orientálódjak. Pár évvel később kiderült, hogy leginkább a kamasz korosztállyal szeretek foglalkozni, immár hét éve dolgozom az Engameben. Eközben elvégeztem formálisabb képzéseket is a pedagógia területén, illetve egyéb oktatási projektekben is szerepet kaptam. Kedvenc területeim a kritikus gondolkodás fejlesztése, az immerzív környezetben történő nyelvelsajátítás, a közösségi tanulás.

Vígh Viktória_edited.jpg
bottom of page