top of page
Streamers

4. IDŐSÁV

11:15-11:45

4. idősáv: Welcome

A TELJESÍTMÉNY KEMÉNY MUNKA EREDMÉNYE

ELŐADÁS

PÓDA TAMÁS

Synlab Hungary Kft.

Póda-Tamás.jpg
4. idősáv: Team Members

ÓCEÁN ÁTKELÉSTŐL A DÉLI SARKIG

ELŐADÁS

Rakonczay Gábor.jpg

RAKONCZAY GÁBOR - EXTRÉM SPORTOLÓ

Kétszeres Guinness világrekorder és többszörös magyar rekorder. Hatszoros óceánátkelő hajós, az amerikai Év Kalandja Díj és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosa.

Az első magyar páros óceán átevező csapat tagja és a világon az egyetlen ember, aki átkenuzott egy óceánon.

Ultrafutó világbajnok, aki rendszeresen több száz kilométeres futásokat teljesít. Kétszer átkelt Grönlandon és egy 44 napos expedícióval elérte a Déli-sarkot. 5 könyv szerzője és eddig 5 országban, több mint 250 ezer ember hallotta célmegvalósítással kapcsolatos előadásait.

4. idősáv: Team Members

GÉPÉSZETI KUTATÁS FEJLESZTÉS - MÉRNÖKI SZIMULÁCIÓK

ELŐADÁS

ASH MARCUS

Position/Role

This is your Team Member description. Use this space to write a brief description of this person’s role and responsibilities, or add a short bio with a background summary. It’s also a great opportunity to highlight how this person is an asset to the team.

Woman Artist
4. idősáv: Team Members

CORVINUSOS LESZEK!

ELŐADÁS

KRISTÓF-CSÁKI CSILLA - CORVINUS

Az előadás célja az egyetemünk alapképzéseinek átfogó bemutatása. Részletesen ismertetjük a frissen megújult felvételi pontrendszer működését, hogy segítsünk eligazodni a felvételi folyamatban. Emellett kitérünk nemzetközi lehetőségeinkre, bemutatva azokat a programokat és kezdeményezéseket, amelyek segítik a hallgatókat a globális tapasztalatok megszerzésében. Az akkreditációk fontosságáról is beszélünk, és bemutatjuk, hogyan segítik az egyetemünket a minőségi oktatás és a nemzetközi elismertség terén. Végül, megismerhetik a diákélet izgalmas lehetőségeit és az egyetemi közösség fontosságát, ami hozzájárul a hallgatók teljes fejlődéséhez.

.

Csáki Csilla Portré fotó.jpg
4. idősáv: Team Members

AZ AMERIKAI FELSŐOKTATÁSI RENDSZER FELTÉRKÉPEZÉSE

ELŐADÁS

Kíváncsi vagy az amerikai egyetemek felvételi folyamatára? Szeretettel várunk az előadásunkon, ahol hasznos tanácsokat osztunk meg a sikeres jelentkezéshez. Ismerd meg a legfontosabb felvételi kritériumokat és a felvételi folyamat lépéseit, miközben bepillantást nyerhetsz az esszéírás művészetébe és felfedezheted, milyen egyéb tényezők játszanak kulcsszerepet a sikeres jelentkezésben.

KASSAI ZITA - AZ NYU ABU DHABI EGYETEM MAGYARORSZÁGI KÉPVISELŐJE

Kassai Zita vagyok, a New York University Abu Dhabi kampuszának hivatalos kapcsolattartójaMagyarországon és több más európai országban. Fő feladatom, hogy a középiskolás tanulókat éstanárokat tájékoztassam az NYU Abu Dhabi nyújtotta egyedülálló lehetőségekről, illetve támogassam atanulókat az amerikai felvételi eljárás kapcsán. A PPKE-BTK anglisztika mesterszakján végeztem, ésrengeteg hasznos tapasztalatot szereztem angoltanárként. Mindig is vonzott azonban a nemzetközifelsőoktatás világa, és jelenlegi munkám révén lehetőségem nyílik egy izgalmas, nemzetközikörnyezetben segíteni a középiskolásokat külföldi továbbtanulási céljaik megvalósításában.

Kassai Zita.jpg
4. idősáv: Team Members

MIT JELENT A KUTATÓI „TEHETSÉG” A „VALÓ VILÁGBAN”?

ELŐADÁS

SzántayCsaba2.jpg

SZÁNTAY CSABA - TUDOMÁNYOS FŐTANÁCSADÓ, RICHTER GEDEON NYRT.

Családi „nyomásra” végeztem vegyészmérnökként, pedig eredetileg vagy fizikus, vagy pszichológus, vagy zenész akartam lenni, de leginkább mindhárom egyszerre. Úgy hiszem, hogy minden választás jó választássá válik az életünkben, amennyiben úgy döntünk, hogy azt teljes elkötelezettséggel éljük meg. Ez az elköteleződés előbb vagy utóbb elvezet a saját utunkhoz…

Gyógyszeripari kutatóként és vezetőként, továbbá egyetemi oktatóként is számos kollégámmal együtt az a
tapasztalatom, hogy sok naív vagy téves nézet uralkodik arról, hogy mit is jelent kutatónak lenni a „való
világban”. A kutatói „tehetség” fogalmát is meglehetősen egysíkú, és a valóságtól elrugaszkodott sztereotip
meggyőződések övezik. Az előadásban igyekszem rávilágítani arra, hogy az intellektuális képességek, illetve a
szakmai tudás mellett az ún. „attitűdkompetenciák” milyen döntő jelentőségűek abból a szempontból, hogy ki a
„jó kutató”. Jelentőségükhöz képest ezek a kompetenciák általában magukban a kutatókban sem kellően
tudatosak, és fejlesztésükre is kevés figyelmet szentelünk a napi gyakorlatban csakúgy, mint a köz- és
felsőoktatásban. Ugyanakkor a „tehetség” fogalmának jobb megértése és tudatosabb kezelése kritikusan fontos
lenne az egyéni életpályák és az intézményi szintű sikeresség szempontjából egyaránt.
Összességében, több évtizednyi alap- és célzott kutatási tapasztalatból kiindulva igyekszem a kutatói
„tehetség” problematikáját talán meglepő és remélhetően inspirálóan új megvilágításba helyezni. Habár az
előadásban a gyógyszeripari kutatói lét perspektívájából próbálok kiindulni, a lényegi üzenetek nem szakma-
specifikusak, sőt úgy vélem, az élet sok más területére is vonatkoznak.

4. idősáv: Team Members

KÉSZÜLJÜNK KÉSZSÉGFEJLESZTÉSSEL A MUNKAPIAC VÁLTOZÁSAIRA!

TANÁRI SZÍNPAD

A workshopon arról lesz szó, hogy mit gondolnak a tanárok a munka jövőjéről, melyek azok a szakmák, amelyek el fognak tűnni és melyek azok, amelyek előreláthatóan még jó darabig velünk maradnak. Ehhez kapcsolódóan gyűjtünk majd készségeket, amelyekre szerintünk mindenképpen szüksége van, illetve lesz a mostani középiskolásoknak. Említünk majd olyan oktatási megközelítéseket és módszertanokat is, amelyek támogatni képesek ezen készségek minél magabiztosabb elsajátítását.

VÍGH VIKTÓRIA PEDAGÓGIAI VEZETŐ

Engame Akadémia

Az ELTE kommunikáció és médiatudomány (MA), illetve a Semmelweis Egyetem rekreációszervezés és egészségfejlesztés (BSc) elvégzése után újságíróként kezdtem el dolgozni, de pár év tapasztalat elég volt ahhoz, hogy felismerjem, máshol van a helyem. Már az egyetem alatt résztvettem és képződtem a nem formális oktatás terén, így adta magát, hogy efelé orientálódjak. Pár évvel később kiderült, hogy leginkább a kamasz korosztállyal szeretek foglalkozni, immár hét éve dolgozom az Engameben. Eközben elvégeztem formálisabb képzéseket is a pedagógia területén, illetve egyéb oktatási projektekben is szerepet kaptam. Kedvenc területeim a kritikus gondolkodás fejlesztése, az immerzív környezetben történő nyelvelsajátítás, a közösségi tanulás.

Vígh Viktória_edited.jpg
4. idősáv: Team Members
bottom of page