top of page
pexels-pixabay-39644_edited.jpg

MI ÉS AZ AI

Inspiráló másfél óra az Istvánban a jövőt boncolgatva

TALK-A-BOT - HOGYAN FEJLESZT EGY MAGYAR STARTUP CHATBOTOT?

9:30-10:15
10:30-11:15
József Attila

FEHÉRVÁRI PÉTER ÉS KELEMEN ERIKA
/TALK-A-BOT - CTO ÉS AI FEJLESZTŐ

A Talk-A-Bot egy sikeres magyar startup, aminek chatbotjai több mint 100 nyelven használhatók. Az előadáson a cég technológia vezetője és egy AI fejlesztője mesél. Megtudhatjátok, hogyan alakítanak ki életszerű beszélgetéseket, hogyan tanul a robot, mi a szerepe a mesterséges intelligenciának és hogyan helyettesítik az "élő" munkaerőt partnervállalataiknál. Gyere el és ismerd meg egy magyar példán keresztül az AI világát!

LEARNING IN THE AGE OF CHATGDP AND AI

9:30-10:15: Díszterem
10:30-11:15: Radnóti

DankoZoltan.jpg

DANKÓ ZOLTÁN - FUTURE-PROOF ORGANIZATION PRACTITIONER

Már nagyon szabadulnál a szülők világának rabságából? Oh, bár jönne már a várva várt szabadság!

Szellemi utazásra hívom azokat, akik szeretnének képben lenni, hogy mire számíthatnak a következő évtizedben. Beszélünk a vágyakról, AI-ról. Szóba kerül a munkaerőpiac, mit kell tenned, hogy elkerüld a nagy pofont. Az oktatásról megvan a véleményed, alternatívát ajánlok. Nem célom, hogy olyanokat mondjak, amit hallani szeretnél, helyette tippeket adok azoknak, akiknek van eszük, hogy gondolkodjanak.

A következő években szakmák százai tűnnek el a kínálatból. Kritikus kérdés lesz, hogy mit tanulj!
Érintünk olyan témákat, amelyek az oktatási intézményekben ritkán kerülnek szóba, viszont meghatározzák a jövődet. Gyakorlati példákkal és demonstrációkkal mutatom meg, hogy nem a futurisztikus jövőről beszélek, hanem a kérlelhetetlen jelenről.
Van kedved csatlakozni?

A PÁLYAORIENTÁCIÓ ÉS A MUNKAERŐPIAC JÖVŐJE AZ AI TÜKRÉBEN

9:30-10:15: Radnóti
10:30-11:15: Díszterem

NásztorPéter.webp

NÁSZTOR PÉTER
/ENGAME

A pályaorientáció és a munkaerőpiac jövője a AI tükrében Hogyan fogja megváltoztatni az AI a munkaerőpiacot? Milyen karrier tanácsokat érdemes megfogadni a jövőbeni sikerek eléréséhez? Mely munkakörök fognak az AI hatására eltűnni?
Milyen új lehetőségek jelennek meg az új technológiák által?
Milyen készségekre van szükség a jövőbeni karrierlehetőségek kihasználásához?A diákok és a jövőbeli munkavállalók számára kiemelten f ontos, hogy felkészüljenek az AI hatására, és megfelelő szakmai képességeket szerezzenek a karrierjük építése érdekében. Az AI-alapú munkakörök és területek megteremtik a lehetőséget a fejlődésre és a karrierépítésre, azonban az új technológiákhoz való alkalmazkodás és a szakmai képzés fontos szerepet játszik a sikeres pályaépítésben. Ha érdekel a jövő munkaerőpiacának alakulása, és szeretnéd megtudni, hogyan tudsz felkészülni az új kihívásokra, akkor várunk szeretettel a workshopunkon!

KVANTITATÍV (PÉNZÜGYI) MODELLEZÉS A GYAKORLATBAN

9:30-10:15
Zrínyi

Antal Viktória.jpg

ANTAL VIKTÓRIA
/BEFEKTETÉSI BANK, ISTVÁNOS ALUMNI

A 2008/2009-es pénzügyi válság rávilágított arra, hogy bizonyos pénzügyi intézmények esetén sokkal erősebb kontroll és reguláció szükséges. Ennek erredményeként számos új divízió/terület jött létre a befektetési bankokon belül is. Ezek szerepéről és gyakorlati hasznosságáról fog szólni az előadás egy-egy hipotetikus példa bemutatásával. Interaktívan, együttgondolkodva fogunk eljutni egy-egy elfogadható megoldásig. Az előadás során az R programnyelvet fogjuk használni.

AZ ORVOSTUDOMÁNY JELENE ÉS JÖVŐJE

Elmarad, helyette a József Attila terem, vagy a Díszterembe mehettek

TamásMartin.jfif

DR. MARTIN TAMÁS
/KLINIKAI ONKOLÓGUS

Mire használható már most az AI az egészségügyben, hogyan alakítja át a digitalizáció az egészségünkről alkotott képet. A digitális világban és az internet korában hol a helye az egészségügyi szakembereknek? Orvos vs. MI? Hogyan fogunk együtt élni a jövőben a betegségeinkkel? Mindezen kérdéseket egy onkológus szemszögéből megközelítve tekintjük át.

GONDOSKODHAT EGÉSZSÉGÜNKRŐL EGY MESTERSÉGES INTELLIGENCIA?

10:30-11:15
Zrínyi

Milbacher Dániel.jpg

MILBACHER DÁNIEL
/AIP LABS PROJEKTMENEDZSER

A negyedik ipari forradalom elhozza majd az orvostudomány átalakulását? Leváltják a mesterséges intelligenciák az orvosokat, vagy hű társként szolgálják majd őket? Lehetnek olcsóbbak és pontosabbak a hétköznapi orvosi vizsgálatok? A digitális kórházak a jövő?
Az AIP Labs úttörő technológiájával ezekre a kérdésekre keresi a választ. De a világ készen áll erre?

LEGO ADATELEMZÉS PROJEKT

9:30-10:15
Turán

Madari Zoltán.jpg

MADARI ZOLTÁN
/CORVINUS

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Lego között létrejött vállalati projekt bemutatása. A projekt keretein belül arra kerestük a választ, hogyan lehet hatékonyabbá tenni a Lego termelőegységeiben a gyártási folyamatot. Ennek egy érdekes aspektusát, a changeover folyamatokat vizsgáltuk, amely során a fröccsöntő gépekben színt, szerszámot vagy mindkettőt cserélnek. A projekt rámutat, hogy a gazdasági élet minden területén hasznosítható az adatelemzés és annak megfelelő alkalmazása.

REJTETT JÖVEDELMEK BECSLÉSE

10:30-11:15
Galilei

Madari Zoltán.jpg

MADARI ZOLTÁN
/CORVINUS

Az előadás alapja egy, a Közgazdasági Szemlében megjelent publikáció, és az ahhoz köthető kutatás. Lakossági háztartási adatok alapján arra tettünk kísérletet, hogy fogyasztási adatok felhasználásával kimutassuk a rejtett jövedelmek jelenlétét, valamint számszerűsítsük nemzetgazdasági szinten a rejtett jövedelmek arányát. Az előadásban ennek módszertani oldala, kihívásai és eredményei kerülnek bemutatásra.

bottom of page