Így nyitottam reggelizőt
Hogyan lehet fenntartható módon ételt készíteni és éttermet üzemeltetni a vendéglátás világában? Felcser Dávid elmeséli, hogyan alakította a szelíd gasztronómiát személyes küldetésévé, és miért elengedhetetlen, hogy minden döntést zöld szemüvegen keresztül hozzunk meg. Mi az, ami napi szinten szorongatja, és mit tesz, hogy egy fenntarthatóbb jövőt építsen.
11:30-12:10
QBF09
Társadalom
BME Q
Ismerd meg az előadót:
Felcser Dávid
48 éves vagyok, Pécsen lakom és szelíd gasztronómiával foglalkozom. Egy olyan környezetterhelő iparágban mint a vendéglátás, úgy érzem a szereplőknek hatalmas felelőssége van abban, hogy mit tesznek és mire tanítanak saját példájukon keresztül. És persze utálom azt a narrativát amivel az igazi gazdasági és politikai felelősök az egyénre hárítják a probléma megoldását, de hiszek az alulról építkező nyomásgyakorlásban.
A vendéglátás mellett a Pécsi Közösségi Alapítvány alapító kurátoraként aktív civil, közösségépítő, életvitelszerű ökoaggodalmár, podcaster, DJ, nem utolsó sorban pedig férj és apa is vagyok.