top of page

Csakazértis séf!

Farkas Ricsi mesél arról, hogy hogyan lett belőle séf, és hogy ez milyen izgalmas kalandokat hozott. Fedezd fel, hogy a konyha nemcsak munka, hanem egy szórakoztató és kreatív tér, ahol bárki megtalálhatja a helyét.

11:30 - 12:00

Kuckó

Művészet

Ismerd meg az előadót:

Farkas Ricsi

Séf vagyok. Írhatnék ide egy csomó, elsőre unalmas részletet az életemből, aztán felsorolhatnék üresnek hangzó díjakat és eredményeket, de azt hiszem nem ez az igazán lényeges. De akkor mi?Hogy hogyan lett az elutasítás, a diszkrimináció, a pénztelenség, a kilátástalanság és a legrosszabb tapasztalás a hajtóereje és mozgatórugója az életemnek és karrieremnek. Hogy hogyan lettem szakács, majd séf, miután a középiskolában eltanácsoltak a szakmától, az egyetemen megbuktattak ételkészítésből, a pályakezdés után pedig annyit csalódtam, hogy több mint egy évre el is hagytam a vendéglátást. Hogy hogyan indultam vidéki kifőzdéből és jutottam el Budapest top éttermein át egy Barcelonai Michelin csillagos étteremig. Hogy hogyan lettem hazatérve országosan ismert és több díjjal elismert séf, az akkor eldugott Őrség szívében egy fenntartható progresszív természetközeli konyhával. Hogy miért hagytam mégis abba és keresek más utat. És hogy mit gondolok a jelenlegi világ alakulásáról a gasztronómia perspektíváján keresztül? Miben látom a jövőt, a karrierlehetőséget és a fenntarthatóságot?
Megbeszéljük október 18-án, a HiFeszten. Tali a Corvinuson!

bottom of page