top of page
Image by Shane Rounce

JÖVŐ NEMZEDÉKÉÉRT SZÍNPAD

MERJ HIBÁZNI!

Tanári Színpadon: 8:30-9:15

Orosz Györgyi

OROSZ GYÖRGYI - HŐSÖK TERE ALAPÍTVÁNY, ALAPÍTÓ

Hányszor mondod azt a gyereknek, hogy “ügyes vagy”? És hányszor érzed, hogy nem tud neked megfelelni, hogy feladja, ha valamit nem tud és nem mer kockáztatni, csak a biztosra megy? Hogy tanuljon a hibáiból, ha nem mer kockáztatni? És mit tehetsz ezért Te? Gyere és beszélgessünk kudarcról, kockáztatásról dicséretről!

VIGYÁZZ, KÉSZ, CÉL!

Tanári Szaínpadon: 9:30-10:15

16864473_1865591030378457_1832788033578949567_n.jpg

TAKÁCS VIKTÓRIA ÉS GÁL NELLI

"Begin with the end in mind" - vagyis a legjobb kezdet, ha arról gondolkodunk, mi lesz a végén. Sokszor mondjuk magunknak és a jövőt firtató fiataloknak, hogy a legfontosabb, hogy legyen egy célod. De aki próbált már célokat kitűzni, az tudja, mennyire nehezen megfogadható jótanács is ez. Az, hogy jól osztjuk-e be az energiáinkat, hogy megfelelő stratégiát választunk-e, vagy mit érünk el az erőfeszítéseinkkel azon múlik, hogy megfelelően választottunk-e célt. De mitől lesz jó egy cél? Mi a különbség a tanulási célok és teljesítmény célok között? És tanárként hogyan tudod segíteni a diákjaid abban, hogy célokat állítsanak? - erről fogunk beszélgetni ezen a workshopon.

ELVÁRÁSOK FOGSÁGÁBAN: PÁLYAORIENTÁCIÓS MEGOLDÁSOK

Tanári Szaínpadon: 10:30-11:15

Andor-Kelenhegyi.jpg

KELENHEGYI ANDOR

Az oktatás örök dilemmája, hogy tanárként társadalmunk értékválasztásai mellett, sokszor azok ellenében igyekszünk segíteni diákjainknak az útkeresésben. Workshopunkon a középiskolások orientációját érintő, alapvető kérdéseket szeretnénk közösen megvizsgálni és lehetséges megoldásokat kínálni a minden pedagógust érintő kérdésre: hogyan segítsek az új nemzedéknek utat találni a jövőbe?

bottom of page