top of page
Image by Ruvim Noga

ÁLOM SZÍNPAD

Inspiráló interjúk

08:30-12:30

KÜLFÖLDI TOVÁBBTANULÁS ANGOLUL A BREXIT UTÁN EURÓPÁBAN ÉS AZ USA-BAN

Színpadon: 8:30 - 9:15

Nádas Rita_0622_edited.jpg

NÁDAS RITA - GO2UNI PROGRAMVEZETŐ

Hogyan változtak a külföldi továbbtanulás feltételei a Brexit során? Mit, hol és mennyiért lehet tanulni? Mik a felvételi követelmények, mikor és hogyan kell jelentkezni? Milyen ösztöndíjlehetőségek elérhetőek a magyar diákoknak? Az előadás során részletesen bemutatjuk Nagy-Britannia, Hollandia, Dánia, Írország, Skandinávia és az USA felsőoktatását. Az előadó a Cambridge-i Egyetemen végzett oktatáskutató, 2014 óta foglalkozik középiskolások külföldi továbbtanulásának támogatásával.

TŐZSDE, PÉNZÜGY ÉS DIÁKÉVEK

Színpadon: 9:30 - 10:15

bihary-zsolt-2d4761fa099b8890bf9c241cf4dcaf0d.jpg

BIHARY ZSOLT - EGYETEMI DOCENS, CORVINUS

Pénzügyi buborékok

Egy egyszerű modell segítségével megvizsgáljuk a pénzügyi buborékok kialakulásának és kipukkanásának mechanizmusát. Hasznosak vagy ártalmasak-e ezek a buborékok? Törvényszerű-e, hogy megjelennek a pénzügyi piacokon? Vajon nőni vagy csökkenni fog-e a közeljövőben a pénzügyi és gazdasági buborékok előfordulási esélye és kockázata?

Cserba_Reka.JPG

CSERBA RÉKA - PWCHR

Aktívan a diákévek alatt: PwC gyakornoki program, Finance Academy

Hogyan szerezhetsz munkatapasztalatot már a diákévek alatt? Egyetem, munkahely és fix fizetés rögtön a gimnázium után? A PwC új, gyakorlati képzésével mindez megvalósul, melyhez az Oxford Brookes University biztosítja majd az angol BSc diplomát. Az első évfolyam 20 lelkes diákjának idén ősszel becsengettek, ők az angol diploma mellett gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek a négy és fél éves képzés során.

Magyarosi_Timea.jpg

MAGYAROSI TÍMEA - PWC HR

Aktívan a diákévek alatt: PwC gyakornoki program, Finance Academy

Hogyan szerezhetsz munkatapasztalatot már a diákévek alatt? Egyetem, munkahely és fix fizetés rögtön a gimnázium után? A PwC új, gyakorlati képzésével mindez megvalósul, melyhez az Oxford Brookes University biztosítja majd az angol BSc diplomát. Az első évfolyam 20 lelkes diákjának idén ősszel becsengettek, ők az angol diploma mellett gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek a négy és fél éves képzés során.

ADAT AZ ÚJ OLAJ?

Színpadon: 10:30- 11:15

Borbásné Szbaó Ildikó.jpg

BORBÁSNÉ SZABÓ ILDIKÓ - CORVINUS EGYETEM

Hogyan mesélnek az adatok? - Üzleti adattudomány a gyakorlatban

Érdekel, hogy miért és milyen módszerek segítségével akarják a vállalatok kiaknázni a náluk lévő adatvagyont? Milyen üzleti döntések meghozatalára alkalmaznak gépi tanulási modelleket? Mit is csinál egy adattudós? A résztvevők az interaktívra tervezett előadás során, konkrét vállalati példákon keresztül betekintést nyernek az adatelemzés, adattudomány világába.

20221010_091501.jpg

CZAKÓ PÉTER - CHIPFEJLESZTŐ MÉRNÖK

Egy csipetnyi logika - avagy a chipfejlesztés hétköznapjainak találkozása a matekkal

Érdekel hogy mire jó ez a sok évnyi számolás? Szeretnéd érteni, hogy mi kapcsolja össze a mobilodat a mosógéppel a wifin kívül? Vagy felhő alapú játékokat játszol, és a szünetekben elgondolkodtál azon, hogy mi is történik valójában a számítógéped belsejében? A villamosmérnöki tudományok egy szűk szegmense talán segít egy kicsit jobban megérteni, hogy mi is zajlik ebben a láthatatlan világban illetve, hogy ez hogyan kapcsolódik ahhoz amit matek órán a bináris számokról tanulsz.

SZENVEDÉLYBŐL HIVATÁS

Színpadon: 11:30 - 12.15

Kőrösi Kitti.webp

KŐRÖSI KITTI - ÉPÍTÉSZ

Sokszínű építészet

Az előadáson szó lesz arról, hogy mi is pontosan az építészet. Milyen készségek előnyösek, amitől sikeres lehetsz építészként. Bemutatom mennyire szerteágazó ez a szakma és szó lesz arról is, hogy az egyetem alatt milyen tárgyakkal fogsz találkozni. Az előadás második felében elinvitállak egy kisebb utazásra: különböző projekteket, ház tervezéseket, felújítást, építkezést fogok bemutatni, amiken dolgoztam külföldön az elmúlt években és az egyetem alatt.

Csapó András (1)_edited_edited.jpg

CSAPÓ ANDRÁS - DOKUMENTUMFILMES

Elefántos film forgatásától a Magyar hangja című dokumentumfilmig

Gyerekkora óta érdekelte a fotózás, a filmezés és a messzi kultúrák világa. Első diplomáját 2015-ben a Szegedi Tudomány Egyetemen szerezte Környezettan szakon. Ezt több évnyi utazás és útkeresés követte, miközben megismerkedett a vizuális művészetek alapjaival. Mester diplomáját 2017- ben, az ELTE Tudománykommunikáció szakán szerezte, ahol megtanulta a dokumentumfilm-készítés alapjait. Ezután Indonéziában készített két társával egy négyrészes dokumentumfilm sorozatot, amely különleges törzsek életét mutatta be. Pár évvel később újabb expedíciós dokumentumfilm következett. Thaiföldön forgatott dokumentumfilmet a turizmusban használt elefántokról, amellyel a magyar sajtó is sokat foglalkozott, és több nemzetközi díjat is megnyertek. 2021-ben kezdte el a Magyar hangja című magyar dokumentumfilm rendezését, amely 2022 szeptemberében került a mozivászonra.

bottom of page